Grupa Sveze amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) osnovana je u Beogradu, 2006. godine

Grupa S.A.R.S. je do danas uz šest studijskih, jedan Live album i jedan LP, objavila i 23 spota, od kojih je devetnaest skupilo preko milion pregleda na Youtube-u, a dobitnici su i brojnih muzičkih nagrada.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspio da održi preko 500 koncerata po  regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.

Članovi grupe
Žarko Kovačević – Žare: vokal
Aleksandar Luković – Lukac: gitara
Sanja Lalić: prateći vokal
Nenad Đorđević – Đole: bas gitara
Boris Tasev – Bora: klavijature, harmonika
Tihomir Hinić – Tile: bubnjevi
Nebojša Pavlović – Neca : truba

Elemental je hrvatski bend. Iako je njihova muzika obojena i nijansama muzičkih pravaca rock, soul, funk i reggae, bend ipak ostaje vjeran svojim Hip Hop korijenima.

Nastali su  1998, a od tada je bend izdao sedam albuma i dobitnici su brojnih muzičkih nagrada. Elemental broji sedam članova benda i jedini je hrvatski bend sa ženskim MC-jem.

Članovi grupe
Mirela Priselac Remi (MC, vokal)
Luka Tralić Shot (MC, vokal)
Erol Zejnilović (gitara)
Ivan Vodopijec (bubanj)
Davor Zanoški (klavijature)
Konrad Lovrenčić (bas)
Vida Manestar (prateći vokal)

Holographic Human Element je instrumentalni bend koji svira eksperimental i modernu klasiku protkane elementima New Age-a i progresivnog post-rocka. Postoje od 2011. Godine, ali tek polovinom 2013. Počinju sa nastupima.

Nakon 131 nastupa širom Evrope Holographic Human Element u septembru 2017. Godine izdaje album prvijenac „Philophobia“. Iako bi se muzika Holographic Human Element-a mogla opisati Hesseovom frazom „Magično pozorište. Nije za svakoga.“ ipak ih skoro u svakom gradu vraćaju i po nekoliko puta na bis.

Članovi grupe
klavijature, sintovi – Tihana Martinović
gitara – Adnan Đonlić
bubanj – Ajdin Škulj
tonski tehničar – Darko Saračević

Del arno bend je srpska rege grupa iz Beograda. Osnovali su je braća Vladan i Jovan Matić u julu 1986. u Beogradu. Grupa je usmjerena ka melodijskoj „roots“ muzici i prvi je autorski reggae band na prostorima bivše SFRJ.

2011., povodom svog 25-rodjendana, grupa je objavila singl/spot “Horoskop” a od tada teče snimanje novog albuma koji bi trebao da se pojavi u ovoj godini.

2016. izdavačka kuća Mascom objavljuje box set sabranih dela Del Arno Banda povodom 30. rođendana banda.

Aktuelna postava
klavijature, sintovi – Tihana Martinović
Jovan Matić Joca – vokal
Vladan Matić – gitara
Aleksandar Petković – saksofon

Voditelji radio emisije “Helem Nejse Admir Čular (Čika Gagara) i Amer Čanković (Stihomir Klepić), predvode istoimeni hip hop sastav koji se prvi put javnosti predstavlja albumom “Go u gostima”. Time ova dva sarajevska mc-ja nastavljaju svoj muzički angažman započet na sarajevskoj underground sceni, a zatim nastavljen kroz rad u bendu Strava Škola. Od novembra 2014., na radiju Otvorena Mreža, emituje se Helem Nejse radio šou.

Svake nedjelje, publika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine sluša provale omiljenih radijskih voditelja, Stihomira Klepića i Čika Gagare. Organizujući live radijske koncerte, Helem Nejse radi na promociji i jačanju domaće muzičke scene.

Grupa Skroz nastala je u Sarajevu 1996. godine a ćine je Adnan Šaran (vokal, autor, tekstopisac), Dejan Ostojić (bas gitara), Nedžad Mulaomerović (bubnjevi), Elvir Salčinović (gitara) i Nino Škiljić (klavijature).

Bosanskohercegovačkoj publici prvi put su se predstavili sa pjesmom “Sve sam jači” (1999) a iskorak na regionalno tržište ostvarili su 2005. sa pjesmom “Srušio sam stan”. Do sad su objavili tri albuma – Skroz (Croatia records – 2000), Savršeni Organizam (Menart – 2004) i Regija (Hayat production / Menart – 2008) te četiri samostalna singla – Afganistan (2005), Igraj Bosno (2006), Amerikanac (2011) te Raj (2013). Tokom višegodišnjeg djelovanja bilježe veliki broj koncerata širom EX YU prostora te uspješno sarađuju sa produkcijskom kućom PRO.BA, zaslužom za vizualizaciju velikog broja singlova i sa prijateljima Dinom Šaranom, Sejom Sexonom, Elvisom J Kurovichem, Edom Maajka, Srđanom Todorovićem i Branislavom Trifunovićem.

Darko Đekić aka Baba Djex, afro nomad, djembe bubnjar i nekadašnji frontmen banjalučkog benda Afrodizijak, zajedno sa prijateljima, vodi vas na energično putovanje tradicionalnom muzičkom Afrikom. Afrodizijak je nastao 2002. godine, a nakon autorskog stvaranja i više od 100 održanih koncerata, 2008. godine objavljuje album pod nazivom “TRYBL” za beogradski PGP-RTS. Redaju se festivalski i samostalni nastupi širom regiona, a bend prestaje sa radom 2011. godine.

Nakon petogodišnje pauze, Baba Djex ponovo okuplja prijatelje i nastavlja Afrodizijak “priču”, te nastupa na ulicama Banjaluke, novosadskom EXIT-u, tuzlanskom ARTZ festivalu, šipovskom Z.E.T. festu, itd.
Prijatelji su:

Goran Ilić Chilly (djembe, bongos), Asmir Turčinhodžić Fubi (djembe), Toni Pešikan (djembe).

Low Cast je neko ko čvrsto stoji iza polja muzike i brani boje elektronike sa statusom jednog od ozbiljnih regionalnih DJeva. Njegov alter ego “Low Cast” predstavlja sporiji i topliji zvuk sa izrazitim bass linijama i hipnotizirajućim melodijama. Vlasnik je “Samo Ples” organizacije koja je dala ogroman doprinos u uspostavljanju sadašnje underground scene koja postoji u BiH! „Samo Ples“ je bukirao preko 25 regionalnih DJeva i organizovao veliki broj manifestacija koje su podigle scenu na jedan novi kulturološki nivo.

Sarađivao je sa velikim brojem izvođača kao što su: Industrializer, Marika Rossa, Someone Else,Tom Tom, Black Acid, i velikim brojem svojih prijatelja i kolega: Vladimir Acic, Lea Dobricic, DJ Jock, Luka Vukovic & Ivan Radojevic, Vanyano, Goran Emkic, Forest People, WØLT, Worda, Alen Milivojevic, TKNO, Ilija Djokovic, Aleksander de Funk, Redial Tone etc.

Alexander de Funk
Njegov zvuk se razvija simultano sa razvojem regionalne i globalne underground scene. Učestalom kombinacijom nekoliko žanrova elektronske muzike dobijamo njegov specifični “trade mark”. Stil koji ima minimalne, emocionalne i melodične elemente sa dubokim i hipnotizirajućim bass linijama koje “izbijaju iz kukova”. Nastupao je u više od 10 evropskih zemalja.

Njegova rezidencija u Istanbulu, Depo Taksim, postala je poveznica za azijsko tržište. Sarađivao je sa brendovima poput: Soundgarden (Nick Warren), Ministry of Sound, Ultra i mnogi drugi.

Nastupi u Austriji na Electric Motion Festivalu i Fell
senkeller klubu, sa imenima poput Boris Brejcha, Stephan Bodzin i Eric Sneo potvrdili su o kakvom potencijalu se radi.

O kvalitetu izdanja govori činjenica da su mu do sada sva izdanja podržana od techno “mag-a” po imenu Christian Varela! Mixpult je djelio sa enormnim brojem artista, a neki od njih su: Stephan Bodzin, Boris Brejcha, Julian Jeweil, Mark Knight, Umek, Christian Varela, Stefano Noferini, Uto Karem, Rafa Barrios, Tom Hades, Silicone Soul, Fernanda Martins, Paride Saraceni, Freemasons i mnogi drugi! Potpisao je za booking agencije: SUBFORCE (Austrija) i Shockabuku (Ibiza)

Old School presents

Zuba
Još jedan DJ sa bogatim iskustvom i definitivno jedan od lidera sarajevske electro scene. Karijeru, koja traje par decenija, obilježio je svirajući sa brojnim velikim imenima svjetske scene. DJ sa bezbroj rezidencija, trenutno rezident u S One Sky Baru.

Drop Department
Alen Čustović (22) i Ademir Alibegović (22) dva su obećavajuća producenta / DJ-a iz Sarajeva, poznatiji kao Drop Department.

Imaju ugovor s MusicAllStars Publishing – domom Sander Van Doorn-a, DubVision-a, Ummet-a Ozcan-a, Hard Rock Sofa-e, Firebeatz-a, Bassjackers-a, Baggi-ja, Julian-a Jordan-a, Jay Hardaway-a, Oliven Heldens-a i još mnogih drugih.

Proslavili su se sa pjesmom “Balkan”, koja je nastala u saradnji sa superstarom Kostarike Ale Mora-om, a koju je objavila njegova izdavačka kuća Beatmashr.

DJ Freak
Dolazi iz Trebinja, ali trenutno živi i studira u Banja Luci. Njegova ljubav prema elektronskoj muzici započela je 2009. godine kada je imao samo 17 godina. Dvije godine kasnije, 2011., imao je prvu izvedbu. Nastupao je širom Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Sarađivao je sa nekim od najvećih imena elektronske muzike kao što su Anna, Umek, Mladen Tomica, Siniša Tamamović, Damir Hoffman, Prok & Fitch, Federico Molinari, PeroFullhouse ..

Sena – Dj Sharky
Sena-DJ Sharky je još jedan od veterana sarajevske DJ scene. Definitivno jedno od imena koje je obilježilo zadnju dekadu. Njegova ljubav prema muzici seže daleko. Istančan osjecaj za groove je nešto što možemo naći u svakom od njegovih setova. Veliki je ljubitelj vinila koje redovno kupuje.

Mahir
DJ sa velikim iskustvom. Mahir važi za najstarijeg i prvog sarajevskog DJ-a. Organizator je brojnih partija i lider poslijeratne sarajevske electro scene. DJ istančanog osjećaja koji se vrlo dobro snalazi u mnogim žanrovima.